Будет полезно




Бразильська короткошерста кішка - під такою назвою аборигенних кішок Бразилії знають у світі. Дійсно, бразильська короткошерста з`явилася в південно-американської країні якось сама по собі. Тобто, бродили по бразильським вуличках звичайнісінькі коти. І то, як виглядає такий кіт, довгий час ні в кого не викликало підозр. Вони породисті? Що ви, начебто, самі звичайні! Тим ні менш, бразильські кошенята не такі прості, як здаються.

У 80-х роках минулого століття вони попалися на очі фахівцям. Ті, зрозумівши, що в державі живе і в вус не дме відособлена і однакова популяція кішок, дуже зраділи і разом з бразильською Асоціацією любителів кішок взялися вивести національну породу і домоглися в цій благій справі успіху.

Уже в 1999 році бразильських короткошерстих кішок визнали самостійною породою. І тепер батьківщина, Бразилія, по праву пишається своїми вихованцями. Розплідники стали займатися розведенням бразильців, але поки їх чисельність за межами країни не велика.

Опис породи

Бразилія славиться ще й тим, що дівчата цієї країни такі хороші, що за звичкою займають лідируючі місця в списках кращих моделей світу. Бразильська короткошерста кішка, як пристойна латиноамериканська дівчина, теж з цього списку. На подіум вона, правда, ще не виходила і модні журнали поки не помістили кішку на картинки, але її 90-60-90 прекрасно описує котячий Vogue - стандарт породи.

    Голова у кішки бразильської породи має середні розміри. Вона витягнутої форми, причому довжина голови повинна бути трохи більше ширини:

    ніс не повинен бути коротким, він плавно, без стопа, переходить в лоб. Ширина носа однакова по всій довжині;
    підборіддя потужний, трохи виступає;
    вуха м`які, поставлені прямо і широко, на кінцях закруглені, пензлики на вухах допускаються стандартом породи;
    форма очей і погляд - характерні породні ознаки. Відгуки та експертів-фелинологов, і не експертів-господарів єдині в тому, що погляд у кішки-бразилійки дуже пронизливий і розумний. А очі виразні, великі, мигдалеподібні, трохи розкосі. Відстань між очима дорівнює півтори ширина очі. Колір очей може бути будь-яким, головне, щоб він гармоніював з основним забарвленням шерсті. Біла кішка, швидше за все, буде мати блакитні очі. Срібляста кішка має зелені або жовті очі, кошкідругіх забарвлень можуть похвалитися жовтими або мідними очима;
     шия сильна, м`язиста.

    Телопрямоугольное за формою, середнє за розміром. Груди округла, стегна сильні. Мускулистість властива цій породі.

     кінцівки середнього розміру, злегка відстоять від тіла. Задні ноги і передні - однакові по довжині, лапи маленькі, округлі.
     хвіст у підстави товстий, до кінчика звужується, він пропорційний до тулуба.

В цілому, будова бразильської кішки можна охарактеризувати як дуже гармонійне і дуже звичне оці. Це - кішка (кішка в квадраті) і важать вони небагато. Як будь-яка стежить за фігурою бразильська модель, вусата красуня в дорослому віці не набирає зайвих кілограмів і її вес3-5 кг.

Шерсть і забарвлення

Особенностішерсті бразільянок в тому, що вона не має підшерстя - та й навіщо він був би потрібен в бразильському-то кліматі? Сама шерсть дуже коротка, щільно прилегла. Структура вовни шовковиста. Стандарт породи допускає жесткошерстного. Плюшевий або непрілеганія вовни - Дискваліфікаційні ознаки.

Опис забарвлень бразильської кішки може затягнутися до безкінечності, адже стандарт породи допускає всі мислимі забарвлення. Чернаябразільянка так само прекрасна, як, скажімо, сіра руда, головне, щоб не акромеланіческая (цей той тип забарвлення, коли маска, хвіст, кінцівки і вуха пофарбовані темніше, ніж все тіло).

Характер

Як справжній католи, бразильський короткошерстий кіт виріс в традиціях сімейності. Кошеня бразильської породис дитинства привчений до того, що в сім`ї може бути шумно, крикливо, забіякуваті, але, головне, любимо! Ця кішка абсолютно спокійно перенесе навала натовпу сусідських дітей, велику веселу компанію батьківських гостей, але тільки в тому випадку, якщо про неї не забудуть і обов`язково звернуть увагу. Так, бразилійки зовні непоказні, але це той вуличний квітка, який по-особливому розквітає в домашніх умовах.

Відмінності між дорослими і дітьми вона не робить і однаково рівно ставиться до всіх членів зграї.

Кішки бразильської породи прекрасні мисливці і зберігають ці якості і в умовах міських квартир, тому сітки на вікнах будуть зовсім не зайвими. А якщо в будинку завелася миша-норушка, то кішка з Бразилії швидко позбавить будинок від цієї напасті, адже мишолови вони відмінні.

Прагнення до незалежності теж в крові у бразильській кішки, але вона готова поступитися свою любов до свободи в обмін на ласку і турботу.

Вони люблять прогулянки на свіжому повітрі і активні ігри. Кошеня бразильської породи вже в юному віці (але тільки після щеплень) Може гуляти на шлеї по вулиці.

В цілому, характерігрівий, настрій позитивний, інтелект - розвинений.

Здоров`я

Чим хороші аборигенні кішки? Всім хороші, але особливо - міцним здоров`ям.

Бразильська короткошерста кішка на лікарняному не сидить і по дільничним не бігає, тому що здоров`я у неї відмінне. Хіба от тільки з шерстю трапляються проблеми, та іноді з травною системою.

В силу того, що предки породи виросли на вулиці, у бразільянок є не дуже хороша звичка тягти до рота все, що «погано лежить». Це може бути загрожує зараженням паразитами.

В Україні і в Росії налічується 82 види гельмінтів, які загрожують кішкам і кошенятам. 32 з них можуть заразити і людини, так що глисти - це небезпечно!

Як визначити, що зараження відбулося?

Є кілька клінічних ознак, які, на жаль, схожі і з ознаками інших захворювань, але вони, як сирена швидкої допомоги, сигналізують про те, що треба вживати термінових заходів.

Якщо у кішки запор / пронос, якщо в калі або блювоті помітна кров або слиз, спостерігається втрата ваги, сильно роздутий живіт, кашель або випадає шерсть - терміново до ветеринара! МОЗ попереджає: самолікування може нашкодити здоров`ю ... вашого вихованця!

Тривалість життя бразильської короткошерстої кішки - 15 - 20 років

Догляд та утримання

Дегельмінтизацію потрібно в обов`язковому порядку проводити один раз в квартал. Навіть якщо ваша тварина принципово не виходить на вулицю, один раз в три місяці дайте йому потрібну дозу противоглистного препарату і просто виключіть проблему. Ветеринари відзначають, що протиглистні препарати в таблетованій вигляді менш токсичні, ніж ті, що випускаються у вигляді крапель, які капають на холку.

Догляд за шерстю бразильської кішки досить простий. Щотижневого розчісування гумовою щіткою або фурмінатор досить для того, щоб прибрати відмерлі волоски. Ваша бразилійка дуже охайна і напевно у неї в шлунку набралася пристойна порція вовни - пропонуйте кішці спеціальну травичку або корму, що допомагають позбутися від цього «багатства».

Так же час від часу протирайте очі і чистите вуха - і на цьому пункти догляду вичерпуються.
годування

Готові корми преміум-класу бразильська красуня їстиме з задоволенням. Корми класом нижче, можливо, теж припадуть їй до смаку, але вони можуть зашкодити здоров`ю! Так, стоімостьпреміум-класу набагато вище, але ж і здоров`я улюбленця родини дорогого коштує.

Натуральне харчування для кішки бразильської породи - це м`ясо і кисломолочні продукту. Риба (і річкова, і морська), так само як і печінку теплокровних тварин, може привести до зараження глистами, а наслідки цього лікувати довго і складно, так що рибу - виключаємо.

Заводчики відзначають, що так само не варто кормітьсвоего вихованця курячої шкіркою, овочами з високим вмістом крохмалю і овочами червоного кольору - шлунково-кишковий тракт кішки з ними не справляється.

28-11-2016, 07:37

История других клубов
  • Правильне стягнення аліментів
  • Мрія кожного хлопчика
  • Нюансы регистрации дочернего предприятия
  • Як правильно вибрати віртуальне казино України
  • Переваги гри в мобільній версії віртуального клубу






  • Поиск клуба